RUBELLI

RUBELLI

The Rubelli Group production covers textiles, furniture and furnishing accessories. At the Rubelli mill in Cucciago in the province of Como, formerly the nineteenth-century Zanchi mill, most of the Rubelli and Armani/Casa fabrics or the fabrics for major projects such as La Scala and the La Fenice theatre are produced. State-of-the art jacquard looms can manufacture materials for all types of furniture in natural, synthetic fibres as well as flameproof fabrics in Trevira CS for the contract sector.

Rubelli Venezia presents some of the most fabulous, sumptuous and extraordinary interior decoration fabrics in the world. Notable amongst them are the hand-woven silk brocades and cut velvets: Carpaccioand Corsini. Equally outstanding are the numerous lampas fabrics like the Figaro the patterns of which are lined up on the taffeta ground, are taken from an 18th century embroidered waistcoat, housed in the textile museum of Palazzo Mocenigo in Venice. The salient features of Rubelli Venezia Figaro are the elegance of the late eighteenth-century spirit and the sophistication of the carefully crafted textile details, designed to re-create the effect of the embroidery. Staying with the 18th century Madama Butterfly is a rich silk lampas with various metallic weaves on a rich silk ground. A series of pagodas, branches, blossoms and other elements run across the surface with an elegantly winding movement to form a sophisticated ornamentation. The fabric was born of a study of the qualities of the sheen, which can be obtained through the use of different metallic weaves, including the combination of silver and gold. The inspiration for this silk lampas comes from an original brocade from the second half of the eighteenth century, kept in the Rubelli archive.

Rubelli’s latest collections include the inspirational Beat with vibrant colours that add movement to the surface, making it a real kaleidoscope of colours. An almost psychedelic and shimmering decoration for a micro and fantasy pattern, inspired by multicoloured Venetian beads. Domus presents a cotton and viscose jacquard with a geometric pattern comparable to large mosaic pieces, reminiscent of the typical floors of the Roman domus. The harmonic rhythm of a timeless pattern whose weave and shiny/matte contrast create an unusual raised effect. Nirvana is a closely packed grid of unbroken zigzag lines which endlessly intersect, covering the entire surface of the fabric. The Rubelli Nirvana fabric is made with matte yarns on a shiny ground, that create a dynamic effect. Ming is a silk jacquard with unusual scenes, taken from the rich eighteenth-century repertoire of chinoiserie, that become coloured silhouettes in silk and stand out against a particularly luminous metallic ground.

Website: www.rubelli.com


RUBELLI

Sản xuất của Rubelli Group bao gồm hàng dệt may, đồ nội thất và phụ kiện trang trí nội thất. Tại nhà máy Rubelli ở Cucciago thuộc tỉnh Como, trước đây là nhà máy Zanchi thế kỷ XIX, hầu hết các loại vải Rubelli và Armani / Casa hoặc vải cho các dự án lớn như La Scala và nhà hát La Fenice đều được sản xuất. Máy dệt thoi hiện đại có thể sản xuất vật liệu cho tất cả các loại đồ nội thất bằng sợi tự nhiên, sợi tổng hợp cũng như vải flameproof trong Trevira CS cho lĩnh vực hợp đồng.


Rubelli Venezia trình bày một số loại vải trang trí nội thất tuyệt vời, xa hoa và phi thường nhất trên thế giới. Đáng chú ý trong số đó là những tấm thổ cẩm bằng lụa dệt thủ công và những chiếc nhung cắt: Carpaccio và Corsini. Nổi bật không kém là vô số các loại vải lampas như Figaro, các mẫu được xếp trên mặt đất taffeta, được lấy từ một chiếc áo ghi lê thêu từ thế kỷ 18, được đặt trong bảo tàng dệt của Palazzo Mộcenigo ở Venice. Các đặc điểm nổi bật của Rubelli Venezia Figaro là sự thanh lịch của tinh thần cuối thế kỷ thứ mười tám và sự tinh tế của các chi tiết dệt được làm cẩn thận, được thiết kế để tạo lại hiệu ứng của thêu. Ở cùng với Madama Butterfly thế kỷ 18 là một cây đèn lụa phong phú với nhiều kiểu dệt kim loại khác nhau trên nền đất lụa phong phú. Một loạt các chùa, cành cây, hoa và các yếu tố khác chạy trên bề mặt với một chuyển động uốn lượn thanh lịch để tạo thành một trang trí tinh vi. Vải được sinh ra từ một nghiên cứu về phẩm chất của ánh sáng, có thể thu được thông qua việc sử dụng các loại dệt kim loại khác nhau, bao gồm cả sự kết hợp giữa bạc và vàng. Cảm hứng cho loại đèn lụa này đến từ một tấm thổ cẩm nguyên bản từ nửa sau của thế kỷ thứ mười tám, được lưu giữ trong kho lưu trữ của Rubelli.


Các bộ sưu tập mới nhất của Rubelli sườn bao gồm Beat truyền cảm hứng với màu sắc rực rỡ, thêm chuyển động trên bề mặt, làm cho nó trở thành một kính vạn hoa thực sự của màu sắc. Một trang trí gần như ảo giác và lung linh cho một mô hình vi mô và tưởng tượng, lấy cảm hứng từ các hạt Venetian nhiều màu. Domus trình bày một loại bông và viscose với hoa văn hình học có thể so sánh với các mảnh khảm lớn, gợi nhớ đến các tầng điển hình của nhà thờ La Mã. Nhịp điệu hài hòa của một mô hình vượt thời gian có sự tương phản dệt và sáng bóng / mờ tạo ra một hiệu ứng nổi bật khác thường. Nirvana là một mạng lưới đóng gói chặt chẽ của các đường ngoằn ngoèo không bị phá vỡ, giao nhau vô tận, bao phủ toàn bộ bề mặt vải. Vải Rubelli Nirvana được làm bằng các sợi mờ trên mặt đất sáng bóng, tạo hiệu ứng năng động. Ming là một loại hoa lụa với những cảnh khác thường, được lấy từ các tiết mục giàu có của thế kỷ thứ mười tám của chinoiserie, trở thành những hình bóng màu trong lụa và nổi bật trên nền đất kim loại đặc biệt phát sáng.


Trang web: www.rubelli.com