ARMANI


ARMANI

The Armani Casa division of the Giorgio Armani Group does not need much of an introduction. Armani Casa epitomises luxurious interiors for an elegant and contemporary lifestyle. Giorgio Armani’s vision of the home is of an intimate and refined setting imbued in comfort and harmony. The latest upholstery and curtain fabric collections contain rich materials, natural shapes and surfaces woven traditionally but recreated with modern technology. Thus, lurex metallic yarns are woven with natural fibres like linen and silk, achieving delicate contrasts of material with luminosity enhancing dimensionality.

The latest Armani collections include a variety of curtain and sheer fabrics. Armani Casa takes techniques like traditional embroidery and re-interprets them with geometric patterns on silk organza or taffeta. The resulting semi-translucent, 3-D effects achieved by the fil coupè and retractable weft technique show a strong connection to the fashion world. A silk georgette, a multiple-layer sheer with a foliage pattern in relief and a curtain with textured effect or a damier through a precious double cloth voile of pure silk can now adorn the home environment too. These curtain fabrics complement Armani’s existing upholstery collections.

The latest Armani Casa fabric collections are characterised by an aesthetic lightness which is interpreted through vivid colors that brighten the textiles through a wider color range than ever with bright tones such as red, petroleum, viridian and forest green. Notable amongst the new collections are Nanjing that presents dragonflies and bamboo leaves drawn on a canneté background. The décor of the jacquard silk fabric is created with woven effects that simulates embroideries. The surprisingly colorful variants and subtler neutral tones are all enlivened by bright touches of color on intricate details. Nola presents an all-over embroidery with a gradient colored pattern reminiscent of a cloudy landscape with hills and treetops. The neutral colored yarns create a vertical zig-zag texture on the fabric surface. Norfolk presents a cotton and silk classic canneté weave that is interwoven with a diagonal linear design. The silk fabric is available in bright hues and classic neutrals. Nagano is a jacquard fabric with a floral décor inspired by Japanese kimono. Interposed with an artistic geometric design, the end effect has a more contemporary look, where the brilliant colors on silk satin and shiny viscose wefts add a splash of light to the fabric.

 

Website: www.armanicasa.com


ARMANI

Bộ phận Armani Casa của Tập đoàn Giorgio Armani không cần giới thiệu nhiều. Armani Casa là điển hình cho nội thất sang trọng cho lối sống thanh lịch và hiện đại. Tầm nhìn của Giorgio Armani xông về ngôi nhà là một khung cảnh thân mật và tinh tế thấm đẫm sự thoải mái và hài hòa. Các bộ sưu tập vải bọc và rèm mới nhất chứa các vật liệu phong phú, hình dạng tự nhiên và bề mặt được dệt theo truyền thống nhưng được tái tạo với công nghệ hiện đại. Do đó, sợi kim loại thu hút được dệt bằng các sợi tự nhiên như lanh và lụa, đạt được độ tương phản tinh tế của vật liệu với độ sáng tăng cường độ sáng.

Các bộ sưu tập Armani mới nhất bao gồm nhiều loại rèm và vải sheer. Armani Casa có các kỹ thuật như thêu truyền thống và diễn giải lại chúng bằng các mẫu hình học trên lụa organza hoặc taffeta. Các hiệu ứng 3-D bán mờ, kết quả đạt được nhờ kỹ thuật quay phim và kỹ thuật sợi ngang có thể thu vào cho thấy một kết nối mạnh mẽ với thế giới thời trang. Một georgette lụa, một lớp vải mỏng nhiều lớp với hoa văn phù điêu và một bức màn với hiệu ứng kết cấu hoặc một damier thông qua một tấm vải đôi bằng vải lụa tinh khiết giờ cũng có thể tô điểm cho môi trường gia đình. Những loại vải rèm này bổ sung cho bộ sưu tập bọc ghế hiện có của Armani.

Các bộ sưu tập vải Armani Casa mới nhất được đặc trưng bởi độ sáng thẩm mỹ được diễn giải thông qua màu sắc sống động làm sáng vải thông qua dải màu rộng hơn bao giờ hết với các tông màu sáng như đỏ, dầu mỏ, viridian và xanh lá cây. Đáng chú ý trong số các bộ sưu tập mới là Nam Kinh trưng bày chuồn chuồn và lá tre được vẽ trên nền canneté. Kiểu trang trí của vải lụa jacquard được tạo ra với các hiệu ứng dệt mô phỏng các bức thêu. Các biến thể đầy màu sắc đáng ngạc nhiên và tông màu trung tính tinh tế hơn đều được làm nổi bật bởi những điểm nhấn màu sắc tươi sáng trên các chi tiết phức tạp. Nola trình bày một bức thêu toàn diện với hoa văn màu gradient gợi nhớ đến một phong cảnh nhiều mây với những ngọn đồi và ngọn cây. Các sợi màu trung tính tạo ra một kết cấu zig-zag dọc trên bề mặt vải. Norfolk trình bày một kiểu dệt canneté cổ điển bằng cotton và lụa được đan xen với thiết kế tuyến tính chéo. Vải lụa có sẵn trong màu sắc tươi sáng và trung tính cổ điển. Nagano là một loại vải jacquard với kiểu trang trí hoa lấy cảm hứng từ kimono của Nhật Bản. Được xen kẽ với một thiết kế hình học nghệ thuật, hiệu ứng kết thúc có một cái nhìn hiện đại hơn, trong đó các màu sắc rực rỡ trên lụa satin và wefts viscose sáng bóng thêm một chút ánh sáng cho vải.

Trang web: www.armanicasa.com